Een roze Rozy

Ik maar vooral kleding. Met tassen en portemonnees heb ik niet zo veel ervaring. De keren dat ik me er wel aan waagde, waren zeker niet perfect. Wat schoonheidsfoutjes laten we zeggen. Maar het hoesje van mijn smartphone, die ook dienst doet als portefeuille in beperkte versie was tot op draad versleten (en dat bedoel ik echt letterlijk, als in ‘het hoesje hangt val met loskomende draadjes’).

Dus besliste ik met toch eens aan de Rozy van Serial Bagmakers te wagen. Hij zag er zo mooi uit bij anderen. En die sluiting, super toch? Kijkende naar de foto’s had ik er goede hoop op dat ik er ook mijn telefoon wel ergens in kwijt zou kunnen. Dus hopsa, naar de website van K-bas. Daar kan je gewoon een pakketje kiezen waar al het materiaal dat je nodig hebt inzit, inclusief het patroon (exclusief garen, lijm en katoen voor de binnenstof). Ik liet het pakketje leveren aan een cubee afhaalpunt. Handig, want niet ver van mijn werk en 24u/24u open. Wanneer het pakje geleverd is krijg je een sms-je met een code, waarmee je dan het kastje waar je pakje in zit kan openen.

Ik koos voor een versie in roze kurkleer en combineerde het met een restje van mijn laatste kledingstuk (weet je nog wel, dat goede voornemen, restjes opwerken?).

20180114_220132-01.jpg

Het patroon zat eigenlijk vrij snel in elkaar en is gemakkelijker dan het er uitziet. En ja hoor, ook mijn telefoon past er in. Hiervan geen foto, want ik maak de foto’s met die telefoon.

Er zit een uitgebreide beschrijving bij het patroon voor de beginners en ook een korte versie voor de gevorderden. Voor het knippen van de patroondelen kan je je baseren op de afmetingen die beschreven staan in het patroon, of je kan ze er ook voor kiezen om de patroondelen af te printen en op je stof te plaatsen. Wat ik wel vreemd vond (en vind) is dat de afmetingen in de beschrijving niet helemaal dezelfde waren als die van de patroondelen. Maar waarschijnlijk ligt dat aan mij, en snap ik iets niet.

Ik vond het ook wel leuk dat er in het patroon op bepaalde punten de nadruk op gelegd wordt, dat je voor bepaalde stappen je tijd moet nemen om dit juist te doen, omdat die echt wel bepalend zijn voor het uiteindelijke uitzicht van je portemonnee.

20180114_220104-01.jpg
Excuses voor de vette vingers…

De portemonnee zat vrij snel in elkaar, met hier en daar natuurlijk de occasionele naai-blooper. Ik heb beslist om in mijn blogs in de toekomst ook de bloopers op te nemen. Iedereen maakt ze (hoop ik toch), maar je ziet ze niet vaak. En persoonlijk vind ik het wel leuk als ze wél eens getoond worden. Dus hier komt hij:

20180114_110229.jpg
Ik slaagde er in om de ritsopening te maken in het stuk waar géén versteviging zat. Ik vond het al een beetje vreemd toen ik er aan begon, maar toch viel die frank niet echt. Tot de opening er helemaal inzat natuurlijk.
20180114_110236.jpg
En het was nog wel zo schoon gelukt.

En toen had ik natuurlijk niet genoeg stof meer om het patroondeel opnieuw te knippen. Ik had nog een stukje dat net groot genoeg was, maar daar stond al een ‘knip’ in. Ik heb er dan niet beter op gevonden dan aan de achterkant vlieseline te strijken en de knip te zigzaggen. Eerlijk, is eerlijk, het valt niet echt op. Enige nadeel is dat ik  de biljetzakjes een beetje toe ‘gezigzagd’ heb. En ook dat had ik natuurlijk ook pas door als ik helemaal klaar was en er centen ging insteken…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s