Nog een feliz

Ik kocht online een turquoise double gauze bij Madeline de stoffenmadam. Toen hij toekwam was de stof veel feller dan ik verwacht had. In eerste instantie wou ik hem gebruiken voor een hemdje voor de zoon, maar dat plan werd in de vuilbak gegooid.  Dus moest ik voor de double gauze op zoek naar een andere bestemming. Die was snel gevonden. Het zou nog eens een feliz worden, maar nu voor de kleinste dochter, hoewel ik toch wel wat  bleef twijfelen over de toch wel heel felle kleur.

20180410_102712-01

Het was de eerste keer dat ik met double gauze werkte. Ik twijfelde of ik de stof nu wel of niet zou strijken voor het naaien. Het gerimpelde effect heeft natuurlijk ook wel iets… Na wat gedebatteer met mezelf, besloot ik het toch te strijken.

Ik maakte het patroon in blouse lengte en combineerde het met bloomers. Niets schattiger toch dan een fluffy broekje rond een pamperpoepje? En ook de kleur viel me toen het klaar was 100% mee!

IMG_20180331_122817_598

Blooper: ik maak mijn foto’s voor de flatlays op een canvas dit hier al jaren ligt uit de tijd dat mijn man nog schilderlessen volgde op de academie. Maar… nadat ik de foto gemaakt heb liet ik mijn pas genaaide jurkje daar dan gewoon liggen, ipv het op te ruimen. Bleken de katten het stofje toch wel heel leuk te vinden om op te slapen en hun nagels in te zetten… Gevolg: een gaatje in het rugpand. Lesje geleerd zeker?

Patronen en stof

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s