Feesten omdat het lente is en mijn kleine ventje groot wordt

Communiefeesten daar doen we hier niet aan mee. Mijn kinderen zijn namelijk niet gedoopt, dus we mogen zelfs niet meedoen van de kerk ๐Ÿ™‚

20180402_Arend_270

Maar omdat ik het toch wat zielig vind als alle kindjes van de klas mooie kleren krijgen en een feest, organiseer ik wel een lentefeest. Moeilijk te geloven voor stadsmensen misschien, maar wij wonen op de boerenbuiten, en daar doen echt nog wel 9 op de 10 kindjes hun eerste communie. Ik zorg dus ook dat ze een mooie outfit hebben, we laten foto’s maken zodat ze ook kaartjes kunnen uitwisselen op school en ze krijgen een feest. Schijnheilig? Misschien wel een beetje, maar ik ben van mening dat alle ‘katholieke’ feesten ook ‘toevallig’ samenvallen met belangrijke momenten in een mensenleven. Een doopfeest is eigenlijk het vieren van nieuw leven, een communiefeest valt samen met het moment dat de kleine kindjes ‘groot’ worden, trouwen, tja dat is natuurlijk een scharniermoment in je leven, … Dus ook het groot worden van mijn Arendje mag gevierd worden.

20180402_Arend_237

Ik maakte heel zijn outfit zelf, behalve de kousen en de schoenen ๐Ÿ˜‰ Ik wou iets dat gekleed was, maar tegelijkertijd toch ook een beetje sportief oogt, anders zou het nadien toch maar in de kast verdwijnen.

Ik koos voor:

Aan de Cisse short vind ik de rits het moeilijkst, of niet echt de rits, maar dat flapje dat er voor komt. Ik had deze short al eens gemaakt, met rits en toen bleef het flapje niet goed zitten. Dus ik besloot ervoor te zorgen dat het flapje wat verder over(f)lapte. Waar ik natuurlijk niet aan gedacht had, was dat dat misschien wel een invloed zou hebben op de maat. Zelfs toen ik zag dat de tailleband te lang was, viel mijn frank niet, ik korte hem gewoon in (lol). Tot de zoon moest passen en hij er echt maar nรฉt in kon in de breedte. En het lentefeest was nog een paar maanden weg… Terug opnieuw beginnen? Neeeeeeeeee. Dus bestudeerde ik de broek nog eens, besloot dat de knop nog wel een beetje verplaatst kon worden, tornde de tailleband terug los, maakt een nieuwe, zette de knop zo ver mogelijk naar de zijkant en klaar was kees. Iets breder, niet veel, maar hij kon er toch in tot aan het feest ๐Ÿ™‚ En die, die knoopsgatenelastiek maakte ik er dus voor niks in (2 keer).

20180402_Arend_132

En dan Jack. zoals gezegd, ging ik voor sportief, dus maakte ik de versie met kap. Voor het stofje liet ik me inspireren door de blog van anaaisid. Zeg maar gerust dat ik het volledig afgekeken heb, maar laat dat een compliment zijn, haar versie was dan ook zoooooooo schoon. Een Jack in jaquard dus. Manman, zoooooveel stukskes die Jack. Diep ademen en rustig doorwerken. En ja hoor, als je maar genoeg tijd neemt, kom je er wel. Er was wat twijfel bij het naaien van de kapstroken, omdat die volgens een kronkel in mijn hersenen aan de kap moesten en het patroon zei me dat ik die aan de jas moest maken. Maar met het nodige geduld, kreeg ik die er ook aan. En kijk eens naar die schoon paspelzakskes…

20180402_Arend_221

Als laatste het morris hemd. Ik had mijn zinnen op dit patroon gezet na wat gezoek op het internet naar een iets sportiever hemdje. Maar ik heb geen abonnement op La Maison Victor. Gelukkig heeft onze bib wel een abonnement. Hij was wel uitgeleend, maar met een 2-tal weken wachten ging dat in orde komen. Na 2 weken was hij nog niet binnengebracht, na 3 weken ook niet, na 4 ook niet… Lichte paniekaanval, zoveel tijd was er nu ook niet meer over. Mijn oplossing: lid worden van een andere bib, waar het wel bleek te liggen. Dus nu ben ik lid van een bibliotheek waar ik waarschijnlijk nooit meer kom, maar… mijn Morris hemd is wel klaar. Ik gebruikte een stofje van Miss Chips, een heel dunneke, waardoor het zakje wat ‘zwaar’ is en een beetje naar beneden valt, maar heel hard valt dat niet op. De zoom van de mouwen naaide ik op dezelfde manier vast als de onderkant van de Cisse-short. Dan is aan de boord namelijk ook de buitenkant zichtbaar, wat ik mooier vind dan oprollen, want dat zou je de binnenkant zien.

20180402_Arend_106

En toen waren daar weer mijn geweldige zus en schoonbroer die altijd bereid zijn om een dag op te offeren om de mooiste foto’s te maken. We gingen naar het oude station van As. Allemaal oude treinen, helemaal iets voor Arend. Er werden veel gekke bekken getrokken, maar uit de 700 foto’s konden er toch ook heel veel mooie gekozen worden.

20180402_Arend_321

20180402_Arend_260

20180402_Arend_208

Gebruikte patronen en stoffen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s