Een alles bedekkende hoodie met rits oftewel een hood zip coverall

Er is een nieuwe baby onderweg ten huize ongemerkt. En ik begin te beseffen dat die uitgerekende datum wel heel snel nadert. Mijn naaisels hebben een tijdje op een laag pitje gestaan. Te misselijk, te moe, … Enfin, je kent dat waarschijnlijk wel. Om 19u samen met de kleinste gaan slapen was geen uitzondering die eerste drie maanden, maar het gaat (iets) beter nu. En die vierde (😲 kan het zelf nog altijd niet geloven ) kleine moet ook kleren hebben. Dus ik ben terug in  gang geschoten.

En aangezien het toch altijd leuker is om een nieuw patroontje te maken dan eentje dat je al kent, liet ik me nog eens gaan op de website van Brindille&Twig en schafte ik me de  hood zip coverall en de lap neck tee aan. De hood zip coverall stond al lang op mijn lijstje en zo’n een shirtje met enveloppehals is ideaal voor babietjes, toch?

In dit blogberichtje meer over de hood zip coverall, in een volgend berichtje zal ik het wel eens over het patroon van het enveloppe-shirtje hebben.

Ik had de hood zip coverall al verschillende keren in mijn winkelkarretje gelegd en er dan weer uitgesmeten. Een rits voor babietjes, is dat wel een goed idee? Gemakkelijk om aan en uit te doen natuurlijk, maar ik was een beetje bang voor schurende ritsen op een babylijfje of aan een babynekje. Angst ongegrond zo bleek. Het patroon zit echt goed in elkaar, aan de binnenkant wordt de rits helemaal afgedekt door een ‘zipper guard’, waardoor de rits nooit tegen de baby komt. En bovenaan wordt de stopper afgeschermd van het babynekje doordat de kap hier voor komt. En door de goede beschrijving is het ineenzetten ook niet zo heel moeilijk, gewoon goed opletten dat je alle stappen volgt en goed naar de fotootjes kijkt.

Ik had al een tijdje een heel mooie jacquard in mijn stoffencollectie liggen die nog geen bestemming gekregen had. Af en toe werd die eens uit de kast gehaald en opnieuw bewonderd, maar altijd zonder duidelijk doel voor ogen. Met de aankoop van dit patroon werd de knoop doorgehakt: een hood zip coverall zou het worden!

img_20181006_102105_418

Ik koos voor de maat 0-3maanden, omdat ik graag wil dat baby 4 er toch iets langer dan een paar weken inpast. Toen hij af was, zag hij er wel heel groot uit voor een pasgeboren babietje. Dus… maakte ik er nog maar eentje, maar dan in tricot in maatje newborn. Zo op het zicht lijkt die toch beter van maat. Maar echt weten zullen we dat pas doen in januari, wanneer baby 4 beslist om te komen.

Ik heb voorlopig enkel een paar flatlay foto’s van de coveralls. De logica zelve natuurlijk, want mijn model is er nog niet.

20181014_141502-02

 

Ik ben wel heeeeeel blij met hoe mijn versie in jacquard vanonder mijn machien is uitgekomen. Instant love 💕.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s